b0 (16)

Άτλας Υπερηχοτομογραφίας

95.00

Weiss Η., Weiss A.
Άτλας Υπερηχοτομογραφίας
Μετάφραση: Σπαθή Γ., Τζώρτζης Γ.
Επιμέλεια: Τζώρτζης Γ.
ISBN: 960-7081-58-7
Έτος έκδοσης: 1996
Σελίδες: 909
Διαστάσεις: 21×29
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Εξώφυλλο: Σκληρό

Κατηγορία:

Περιγραφή Προϊόντος

Πρόλογος Ελληνικής Έκδοσης
Με μεγάλη προθυμία και χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόταση των «Ιατρικών Εκδόσεων Λίτσας» να αναλάβουμε τη μετάφραση και επιμέλεια του «Άτλαντα Υπερηχοτομογραφίας» των Η. και A, Weiss και τούτο διότι πιστεύουμε ότι το έργο αυτό είναι το πληρέστερο και αρτιότερο στο είδος του στην παγκόσμια βιβλιογραφία, με το απαραίτητο κατατοπιστικό κείμενο και με εξαιρετική ποιότητα και ποικιλία εικόνων, που καλύπτουν όλο το φάσμα της φυσιολογικής και παθολογικής υπερηχοτομογραφικής διερεύνησης.
Οι συγγραφείς, μετά από μια σύντομη εισαγωγή στις βασικές αρχές των υπερήχων, τα είδη των μηχανημάτων και άλλες χρήσιμες γνώσεις για την τεχνική της εξέτασης, εισέρχονται στην παθολογική σημειολογία, αρχίζοντας από το θυρεοειδή αδένα και τα ανατομικά μόρια του τραχήλου, και συνεχίζουν να παρουσιάζουν συστηματικά και διεξοδικά την υπερηχοτομογραφική διερεύνηση, χωρίς να παραλείπουν κανένα όργανο, σύστημα ή περιοχή του σώματος, τελειώνοντας με την παράθεση πλούσιου υλικού για την τεχνική και τις δυνατότητες της παρακέντησης με λεπτή βελόνη.
Στην αρχή κάθε κεφαλαίου δίνονται τα απαραίτητα στοιχεία υπερηχοανατομίας των εξεταζομένων οργάνων ή συστημάτων, καθώς και ορισμένες τεχνικές πληροφορίες για τον τρόπο εξέτασης. Ακολουθεί η περιγραφή των υπερηχοτομογραφικών ευρημάτων σε κάθε νόσο και παθολογική κατάσταση με σαφήνεια και διεξοδικότητα και δίδονται απαντήσεις σε πλήθος διαφοροδιαγνωστικών προβλημάτων, που η εξέταση έχει θέση ή ένδειξη, χωρίς περιττές λεπτομέρειες που ενδεχομένως θα καθιστούσαν το έργο ογκώδες και δύσχρηστο.
Θα θέλαμε να τονίσουμε με ιδιαίτερη έμφαση την παράθεση από τους συγγραφείς σε κάθε κεφάλαιο υψηλής ποιότητας εικόνων, που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της υπερηχοτομογραφικής παθολογίας, με λεπτομερειακή περιγραφή της κάθε εικόνας, με διπλό όφελος για τον αναγνώστη.
Κατά πρώτον, η εικόνα αποκτά αυτοτέλεια χωρίς να είναι απαραίτητο κάθε φορά ο αναγνώστης να ανατρέχει στο κείμενο και κατά δεύτερο, η περιγραφή των υπερηχοτομογραφικών ευρημάτων της εικόνας αποτελεί ένα δείγμα για τον τρόπο που θα μπορούσε να γραφεί η έκθεση στην αντίστοιχη περίπτωση.
Η παράθεση κατατοπιστικών σχημάτων δίπλα σε κάθε εικόνα, εκτός του ότι αποτελεί πρωτοτυπία, βοηθάει σημαντικά τον απεικονιστή, ιδιαίτερα τον αρχάριο και τον μη μυημένο, στην ευχερέστερη κατανόηση των ευρημάτων της εικόνας.
Επιπλέον, μέγιστη βοήθεια προσφέρουν στην τεχνική της εξέτασης τα σχεδιαγράμματα με τη θέση της κεφαλής (εγκάρσια, οβελιαία ή λοξά) για τη λήψη της αντίστοιχης υπερηχογραφικής τομής.
Κατ αυτόν τον τρόπο, ο «Άτλας Υπερηχοτομογραφίας» αποτελεί ένα άρτιο και πλήρες σύγγραμμα, που ξεφεύγει από τα στενά όρια του «άτλαντα» και απευθύνεται τόσο στον έμπειρο απεικονιστή, όσο και στον αρχάριο, καθώς και στο σύνολο σχεδόν των ειδικών γιατρών, για τους οποίους η υπερηχοτομογραφική εξέταση αποτελεί απαραίτητο και καθοριστικό εξάρτημα της κλινικής εξέτασης. Το βιβλίο, εκτός των άλλων, είναι πολύ πρακτικό και εύχρηστο και πρέπει να υπάρχει σε κάθε χώρο εργασίας, ώστε να μπορεί ο απεικονιστής να ανατρέχει άμεσα για επίλυση των προβλημάτων σε δύσκολα περιστατικά.
Θερμά συγχαρητήρια στους αδελφούς Κ. και Ν. Λίτσα, οι οποίοι, χωρίς να φείδονται δαπανών και κόπων, προσπάθησαν για την άριστη ποιοτική εμφάνιση του βιβλίου και το πέτυχαν, αφού η ελληνική έκδοση δεν υπολείπεται σε ποιότητα εικόνων και κειμένου από το πρωτότυπο.
Γεώργιος Τζώρτζης, Γιώτα Σπαθή

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Άτλας Υπερηχοτομογραφίας”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.